Na vrh
logo
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

GZS

 

Udeleženci tekmovanja

Friday, 09 October 2015 07:02

 

48. ŠALAMUNOV MEMORIAL

Wednesday, 07 October 2015 12:18

DŠR Železničar, ŠD Center Maribor in ŠD Studenci v zadnjih letih skupaj prirejajo gimnastično tekmovanje za Šalamunov memorial v spomin na telovadca Ivana Šalamuna, ki se je leta 1961 pri izvajanju vaje na gibljivi deski ponesrečil in tri dni kasneje za posledicami padca umrl. 
 
Letošnji, že 48. Šalamunov memorial, bo 11. oktobra v športni dvorani Tabor v Mariboru. Od leta 2005 je to tekmovanje kar osemkrat zapovrstjo štelo za tekmovanje svetovnega pokala. Zaradi selitve svetovnega pokala v Ljubljano smo organizatorji ponovno prešli na mednarodno tekmovanje, ki je tudi letos potrjeno s strani Mednarodne gimnastične zveze (FIG) kot uradno mednarodno tekmovanje.
 
Nastopilo bo 120 tekmovalk in tekmovalcev iz 13 držav – Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Italije, Slovaške, Srbije, Albanije, Romunije, Makedonije, Irana, Egipta, Kostarike in Slovenije.
 
V nedeljo, 11.10.2015, ob 10.00 bodo tekmovanje pričele mlajše kategorije – U12 pri dekletih in U14 pri fantih, ob 13. uri mladinke in mladinci ter ob 16.30 članice in člani.
 
Tekmovanje v absolutni kategoriji pri moških bo štelo tudi za državno prvenstvo, kar pomeni, da se ga bodo udeležili vsi naši najboljši tekmovalci – Sašo Bertoncelj, Mitja Petkovšek, Rok Klavora, Žiga Šilc in Alen Dimic. Med dekleti bodo v članski kategoriji med drugimi tekmovale tudi Teja Belak, Tjaša Kysselef, Ivana Kamnikar in Carmen Horvat.
 
V soboto dopoldan, s pričetkom ob 10.00,bosta v dvorani Tabor potekali domači tekmovanji za pokal ŠD Center Maribor – memorial Milana Hrastovca (moška športna gimnastika) in za pokal ŠD Studenci (ženska športna gimnastika).
 
Vstop prost!
 

Medijski sponzor

 logo.png

Dvorana Tabor

Hotel Tabor

Dijaški dom (Srednja prometna šola)

Tekmovanje so omogočili:


sponzor

sponzor
 
sponzor

Organizatorji:


GZS_novi.gif


Zeleznicar.gif

studenci.gif

center.gif
 

Maribor touristic info:

Maribor tourist info

Slovenian info >>
The Official Travel Guide by Slovenian Tourist Board

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information